Schimmel Silent vleugels

Schimmel Silent vleugels: instrumenten van topkwaliteit uit Duitsland

Schimmel

In mei 1885 is alles begonnen. Toen bouwde Wilhelm Schimmel in een klein plaatsje bij Leipzig zijn eerste piano. Gedreven door zijn pioniersgeest en doorzettingsvermogen, stelde hij alles in het werk om aan de verwachtingen van zijn afnemers tegemoet te komen. Men hoorde en merkte met hoeveel aandacht en raffinement zijn vleugels en piano’s gebouwd waren en ook toen al aan hoge eisen van klankkwaliteit en een goede speelaard beantwoorden.

In 1927 heeft Wilhelm Arno Schimmel de onderneming overgenomen. Hij verplaatste de productie van piano’s en vleugels naar Braunschweig. Op deze plaats is het familiebedrijf uitgegroeid, na ook een aantal slechte jaren te hebben gehad, tot een moderne onderneming waar nieuwe ontwikkelingen en ouderwets vakmanschap samengaan om instrumenten te bouwen van zeer hoge kwaliteit.

Sinds 1961 heeft Nikolaus Wilhelm Schimmel de leiding over het bedrijf. Onder zijn vleugels is Schimmel wereldwijd het grootste familiebedrijf in de piano-industrie. Door hedendaags management en blijvende controle op kwaliteit behoort Schimmel op dit moment tot een van de grootste pianobouwers van de wereld. Op Schimmel kunt u vertrouwen. Nu en in de toekomst!

Sinds 2003 is het dagelijkse beleid in handen van de schoonzoon van Nikolaus Schimmel. De heer Hannes M. Schimmel-Vogel. Zijn nieuwe visie, samen met het vakmanschap van de Schimmel mensen zorgen opnieuw voor een nieuwe generatie eerste klas vleugels en piano’s!

De vaardigheden en kennis van de pianobouwspecialisten zijn van eminent belang voor de kwaliteit van vleugels en piano’s. Daarom geeft Schimmel de opleiding en verdere scholing van de instrumentbouwers de hoogste prioriteit. Gespecialiseerde kennis en motivatie voor de instrumentenbouw ontwikkelt zich vanzelf bij getalenteerde pianobouwers. Tegelijkertijd bestaat er een hecht verband tussen het traditionele handwerk en eigen knowhow, alsmede een uitgebreid samenwerkingsverband met onderzoekinstituten. Schimmel instrumenten zijn een symbiose van voortgaande bereidheid tot innovatie en traditionele werkmethoden. De bijzondere aandacht bij keuze van het materiaal staat garant voor de hoge kwaliteit.

Bekijk hier de fabrieksreporatage van de Schimmel pianofabriek te Braunschweig door het magazin "de Pianist".

De Schimmel piano's en vleugels worden volledig in Duitsland geproduceerd. Hiervoor heeft het product Schimmel een certificaat ontvangen van de BVK (Bundesverband Klavier). Schimmel mag oprecht zeggen "Made in Germany".