Draagtassen

Draagtas voor portable piano en keyboard

Een draagtas (ook wel foedraal genaamd) is een onontbeerlijk goed indien men zijn of haar keyboard, stagepiano of portable piano bij tijd en wijle vervoert. Clavis heeft in deze ‘een passende jas’ voor elk instrument dat wij in onze catalogus voeren.

Roland en Yamaha
Yamaha biedt voor specifieke draagbare instrumenten, zoals de P-serie, oerdegelijke tassen met een dikke voering, opbergvakken en wieltjes om het instrument zo comfortabel mogelijk te vervoeren. Roland heeft voor de portable piano's uit de RD- en FP serie een stevige eigen merktas ontwikkeld.

Het voordeel van deze tassen is dat ze voorzien zijn van de merknaam en soms zelfs de productnaam, en dat ze van de meest hoogwaardige materialen vervaardigd zijn. Alleen het beste is voor de merken zelf goed genoeg. Helaas is het prijskaartje meestal navenant. Voor iemand die slechts sporadisch zijn instrument vervoert, kan het ook ‘iets te veel van het goede’ zijn en is een eenvoudige, maar degelijke tas al ruim voldoende.

Boston en Stagg
Voor de gangbare modellen keyboards en portable piano’s van Yamaha en Roland heeft Clavis voor elk instrument een passende tas van het merk Boston (voor piano's) of Stagg (voor keyboards)op voorraad.
Deze merken produceren polyester foedralen met een fatsoenlijke dikke voering, tweezijdige ritssluitingen, opbergvakken en stevige schouderriemen. De tassen van Boston, leverbaar in twee verschillende maten, hebben wieltjes.
Doordat de tassen van zowel Boston als Stagg worden vervaardigd in Aziatische productiecentra is de prijs van deze draagtassen zeer gunstig.

Koffers
Indien men zijn of haar instrument dient te vervoeren naar het buitenland en het instrument als luchtvracht getransporteerd wordt, adviseren wij ten stelligste om het instrument NIET in een foedraal te vervoeren. Tegen luchttransport is alleen een hardcase koffer bestand.
Tevens worden door uitvoerende musici zware eisen gesteld ten aanzien van het vervoer van hun toetseninstrument.
Clavis Piano's kan u diverse 'oplossingen op maat' m.b.t. flightcases aanbieden. Informeert u in de winkel, telefonisch of per e-mail naar de mogelijkheden. Wij kunnen in samenwerking met onze flightcasebouwer elke wens realiseren.

Indien men zelf een flightcase wil fabriceren is www.flightcase-onderdelen.nl een handige link.